JURNAL DE BORD – POIANA MICĂ din Brașov și Poiana TĂRÂMUL ELFILOR

JURNAL DE BORD – POIANA MICĂ din Brașov și Poiana TĂRÂMUL ELFILOR (8.09.2019)
Nu eram pentru prima dată în zonă, dar de fiecare dată când am ajuns acolo, am vrut să explorez mai mult. Practic de fiecare dată am oprit la herghelia de cai (unde oamenii vin să se plimbe călare pe ponei și cai într-un spațiu cu adevărat mirific, dar și cu ATV-urile, motocicletele și chiar și cu mașinile personale) și am continuat spre Vest, pe potecile făcute deja de copite sau vehicule, întocându-ne apoi prin vale.
De fiecare dată când am fost acolo însă, fie week-end, fie în timpul săptămânii, zona este puțin circulată și sper să rămână așa, fiind cumva nebăgată în seamă, trăind într-o eclipsă față de Poiana Brașov și este perfect așa.

Ne atrage mereu ca un magnet, mai ales când avem doar câteva ore la dispozitie, deoarece este relativ aproape, la vreo 9 km de Brașov, pe drumul Poienii Brașov, este foarte pitorească, liniștită și te îmbie, farmecă de fiecare dată. Traseul este extrem de ușor, accesibil, ca o plimbare în parc.
Copacii mari, seculari, poienițele multe și luminișurile îți oferă o perspectivă unică, peisaje superbe, liniște și un loc de meditat. 
Pe bună dreptate, cine a numit una dintre poiene Tărâmul Elfilor, nu este departe de adevăr. Asta am simțit la fiecare pas parcurs pe aleile pădurii, că suntem într-un loc aparte, parcă am fi trecut printr-un portal. Debordam de entuziasm și încântare la fiecare cotitură. 
 
Din fericire, locul respectiv este încă 95% sălbatic, doar în vale s-a construit, dar sus pe creasta (cea care dă spre Cristian și Râșnov) este încă liber (și sper să rămână așa).
Parcul natural Poiana Mică ne-a amintit de parcul din Varna, doar că aici lipsește apa. Nu ar fi stricat un lac în valea Poienei Mici, însă nu există niciun râu care să-l alimenteze. Ar fi fost cu adevărat un punct de atracție fantastic. Încă un lac în zonă, ar fi fost minunat.
Câteva filmări AICI.

P.S. Mulțumesc soției Camelia că mi-a permis să folosesc o parte din pozele și filmările făcute cu telefonul ei.

Author: Stefan Mihai

https://calatorinmatrix.ro/despremine/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *